fredag 20 mars 2015

Long time no see

Tjingeling där ute!!
Helt oförhappandes fick jag lust att blogga lite igen. Det har ju runnit en del vatten under broarna sen sist kan man säga.

Idag vaknade jag av mig själv kl sex efter nio och en halv timmas sömn. Jo, jag somnade tidigt igår.
Har haft ett par nätter nu då jag vaknat flera gånger igen. Kan bero på lite oror inför och efter besök hos prattanten. Det är egentligen helt ok att gå dit. Positivt liksom. Men det är ändå anspänning på nåt sätt. Och så har jag funderat jättemycket på det hon sa om amygdala och att jag kan behöva medicin för att hjälpa den/det att veckla ut sig. När jag läser på ser jag att det finns egentligen ingen medicin som påskyndar förloppet att läka en skadad amygdala. Utan det är tid som gäller. De mediciner hon pratade om är sådana som ges mot depression, och jag är ju inte deprimerad. Jag har livslust och allt det där. Det är ju bara mitt minne, beslutsamheten, koncentrationen och sömnen som inte funkar riktigt. Och så att jag får panik-påslag vid stress med hjärtklappning och den skrämda känslan. Jag ser inte hur varken Voxra eller Cyban eller för den delen SSRI-preparat skulle kunna "ta bort" de symptomen... Well, får prata ordentligt med Ludmilla nästa gång. Man får banns mej vara om sig och kring sig så de inte lurar på en en massa skit med onödiga biverkningar som ändå inte har nån verkan på det jag har problem med.

Var hel slut efter träningspasset med Julia igår. Vi har så himla kul när vi tränar. Kör hårt och seriöst och fnissar mycket emellan seten.  Igår var det överkropp som gällde. Vi körde först 5 set tunga marklyft och sen körde vi huller om buller de övningar vi kände för. Blandade axlar och bröst, armar och rygg. En och en halv timma senare var vi riktigt riktigt möra:-)

Idag har jag varit ute på en liten promenad. 6,5 km- rundan Vassbäck och banvallen runt. Plockade med mig en massa björkris och sälg. Det ska bli fint inne.

Jag gick med mina NIKE Free idag. Sån skillnad mot de vanliga Asics joggingskorna eller Haglöfs-kängorna. Det känns lättare och snabbare. Jag får bättre hållning. Det känns som om skorna i sig för mig framåt. Får (nästan) lust att springa!!. Känner inte av höfter och ländrygg alls. Super duperbra!!
Enda nackdelen med dem är att det fastnar småsten i de där sprickorna i sulorna. Det är riktigt kass faktiskt!


Well, idag blir det inhandling av div god mat och sen mys med goda grannarna L o P som kommer hit vid sex. Vi ska fira att det är vårdagjämning idag.

1 kommentar:

Cecilia sa...

Roligt att höra av dig!
Visste inte att du har det kämpigt med minne och koncentration mm. Men du har helt rätt, ta inte vilken medicin som helst, det blir ju alltid mer effekter än de man har nytta av. Hoppas att du hittar rätt i den djungeln!
Härligt med vårljuset, visst vill man ut och röra på sig!(fast i dag är det vinterkallt igen!)