fredag 11 april 2014

Paris


Klockan 21 landade vi i Paris. 

Efter en halvtimma med den reserverade bussen kom vi fram till Hotell Ibis Berthier.
Eiffeltornet lyste så fint i mörkretEfter samling runt reseledarinnan Maria och avprickning på deltagarlistan hittade vi den reserverade bussen och kom iväg mot hotellet. Under halvtimman det tog att köra från Orly till 17:e arrondissementet berättade Maria om alla utflykter som vi skulle kunna vara med på. Vi är 47 st på den här resan.
Bussen körde ner i källargaraget. Ett lite annorlunda första intryck:-)

Utdelandet av rumsnycklar utfördes enligt typisk Fransk organisation.

Vi bestämde att mamma och Anne-Marie skulle dela på det ena rummet  och jag och Marianne på det andra.
Vårt rum var ett helt inpyrt rökarrum så det blev att gå ner och få det bytt. Efter lite Franskt grumsande från portieren.
Det nya rummet låg i den andra huskroppen. Luktade fräscht men när vi kollade in badrummet besämde vi oss för att försöka byta igen. 
Det var så litet att en normalbyggd karl inte skulle kunna komma in alls. Vi små tjejer fick tränga oss in. 
Ok, ner till receptionen igen.  Efter lite gafflande med stöd även från reseledarinnan följde killen i receptionen med oss för att inspektera det lilla lilla badrummet och för att visa oss några andra förslag på ersättningsrum. Alla  på våningsplanet hade lika minimala badrum.
Ok, han ringde en kollega som kollade vilka fler rum som var lediga. På våningen ovanför visades vi in i ett rum med sk grand lit, dvs en hel dubbelsäng istället för två separata smala sängar. 
Badrummet var helt acceptabelt med duschhörna istället för badkar. Med vårt perspektiv efter alla turer var det nästan lyxigt stort:-)

Nåväl. Efter en dryg timmas jobb kunde vi äntligen packa upp våra väskor och gå till mamma och Anne-Maries rum för en liten vickning. Cava och ost, korv, oopsies med smör. Det var riktigt gott!
Klockan hann bli ett innan vi bestämde oss för att hoppa i säng. 
Jag fick en stark migräntablett av Marianne. Det är inget vidare att resa med svidande huvudvärk.

Nu blir det frukost och sen en rundtur på stan. Bilder och rapport kommer:-)

Inga kommentarer: