måndag 4 november 2013

Alla helgon

Japp, då var alla helgonen firade.
I lördags åkte hela konkarongen först till pappas grav i Ölmevalla och sen till mormor och morfars gravar på Västra kyrkogården.
Det var jag o sambon, syster och svåger, bror och svägerska och lilla mamsen. På hemvägen stannade vi till hos lilla fmiljen i Västra Frölunda. Vi fikade och kalasade på äppelpaj med vaniljsås som moster A-M gjort. Och så pussade vi förstås jättemycket på lille Olle som dagen till ära fått en halloween-dräkt av sin moster J.När vi fikat färdigt och slutligen lyckades slita oss från Olle åkte vi hem till oss och åt middag.
Tacogratäng med ugnsbakade grönsaker och pepparkakspannacotta med apelsin/clementin-sallad .

Det var mysigt att sitta och prata och mysa i höstmörkret.
När gästerna åkt hem kollade vi på Så mycket bättre. Jag sov över Titiyo och hip-hopparen. Ingen förlust vad jag kunde förstå av sambons referat.
Men sen vaknade jag till odentligt, för det var ju säsongstart på Downton Abbey!
Fjärde säsongen av världens bästa serie!!

Söndagen tillbringades med skogspromenad när regnet upphört. Väldigt lite trattisar fortfarande. Kanske var det så att jag missade en massa pga av alla löv. Det är nästan omöjligt att se dem nu när träden fällt löven i all blåst. Men jag tycker ändå att det är ovanligt lite i år.
Det blåste härligt och doftade så gott av höst och mossa. Jag tog med lite hem för att få skogslukt i vardagsrummet.
En liten hög med svamp blev det i all fall. Trattisar plus en pytteliten gul kantarell, två taggisar och en förvillad Karl Johan minsann:-)

Resten av eftermiddagen och kvällen höll jag till i soffan tillsammans med Olle-filten och i sällskap av TV:n. Jodå, sambon var också hemma, men vi har inte riktigt samma smak vad gäller TV-program och filmer så det blev var sitt rum denna gång:-)
Självklart körde jag Downton Abbey på repris en gång.
Det är så himla kul att se avsnittet den andra gången för man ser så många fler detaljer.
Fantastiskt välgjord serie!


Jo förresten så måste jag klaga lite.
På de urdåliga gravljusen jag köpte! De är uppenbarligen inte gjorda för att ha utomhus.
Åtminstone inte tända....
De slocknar vid minsta lilla vindpust juh!!
Skit o pannkaka är vad de är!

Inga kommentarer: