söndag 29 september 2013

Svampsöndag
Gör jag inget annat än är i skogen??
Jodå, men just idag stack jag och lilla mamsen iväg till de vanliga ställena och hittade lite av varje. Trattisarna har börjat sticka upp. Mest pyttesmå, som skjortknappar. Men ändå.
Här en söt liten citrongul slemskivling. En hel liten familj växte ihop med en stor flock smörsopp. Väldans trevligt.
Nä annars är det fullt upp med jobb och barn och barnbarn.
Nästa helg tex ska jag o sambon köra upp till Stockholm med en stor släpkärra och ta med så mycket vi får plats med. Helgen därpå flyttar hela lilla familjen ner. Iiii vad roligt!

3 kommentarer:

Cecilia sa...

Knubbig och fin liten svamp!
Scrubbies kan man ha och diska med istället för svamp. Man kan ha dem till ansktet också, med rätt garn blir det lite peelingeffekt. Men jag vet inte...jag är nog inte så förtjust...mer än i formen! :-)

Min spinnrock är tillverkad av en spinnrocksmakare från Kinnatrakten, Sven-Erik Sjögren, tror jag han heter. Ann A vet förstås precis, hon har berättat för mig men jag glömmer hela tiden! Den har lite blandad finish men spinner bra, bara en enda spole, tyvärr!

Magganmagi sa...

Aha, vad kul med en spinnrock som man vet vem tillverkaren är.
Har den flera utväxlingar också som andra moderna har?
Och vad ligger priset på?

Cecilia sa...

Ja, det är lite roligt fast den är från 70-talet så jag tror knappast att han är aktiv längre. Jag köpte min på second hand (det var f ö då jag möte Ann A första gången! ) och jag betalade nog 150 kr. Ingen utväxling så långt ögat når... :-(
Jag går och maler på att köpa en modern...så småningom, när vi amorterat lite på vårt nya, fina bolån! :-D